Hírek

2017.08.02. 12:54

Új járda épül Gelseszigeten

GELSESZIGET A faluháztól a temetőig új járdát építenek a településen. A beruházás a dél-zalai község saját kasszájából valósul meg.

Szabó Zsófia

Utoljára három évvel ezelőtt volt példa nagyszabású útfelújításra a faluban. Akkor a templomtól a községházáig vezető gyalogutat újították fel. Ezúttal pedig a Fő utca déli részén teszik rendbe a járdát, mivel hepehupás, rossz minőségű, valamint balesetveszélyes volt.

– Rendelkezésünkre állt a szükséges, több mint hárommillió forintos összeg – mondta Veisz József polgármester. – Ezért döntöttünk a testülettel közösen a járda felújítása mellett. Nagy szükség volt rá – tette hozzá a falu vezetője. Ahogy azt is: a munkálatoknak már napokkal ezelőtt nekiláttak a kivitelező cég dolgozói.

A kivitelező munkatársai, Nyisztor Csaba és  Czikli Miklós kavicsággyal töltik fel a járdát - Fotó: Szabó Zsófia

– Tíz centiméter kavicságy kerül a régi járófelület helyére – folytatta Gelsesziget első embere. – Ezt követően vastag betonréteggel teszik strapabíróvá, időtállóvá a járdát. Az építés során egyúttal a házakhoz vezető kapubejárókat is megerősíttetjük – összegezte Gelsesziget első embere.

A tervek szerint nyár végére, ősz elejére elkészülnek a szakemberek az új járdaszakasz építésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!