Hírek

2017.08.20. 16:40

Jó közösség - A kisfakosi városrész figyelmet érdemelne Nagykanizsán

NAGYKANIZSA A kisfakosi városrészben falunapot és romafesztivált is rendeztek szombaton a Szent Kristóf vendégház udvarán.

Benedek Bálint

A jubileumi, tizedik alkalommal kitettek magukért a helyiek, hiszen 14 csapat nevezett a főzőversenyre. Csávás Csaba fafaragó pedig új, imádkozó Krisztust ábrázoló szoborral örvendeztette meg a kisfakosiakat, mely a már meglévő Szent Kristóf, Szent József, Szűz Mária és egy angyal mellé kerül, várhatóan a vendégház udvarára.

- Számunkra minden ilyen gesztus örömet jelent, hiszen tizenegy éve a város mostohagyerekként kezel bennünket - mondta köszöntőjében Nagy József György, a Fakosért Városrész Szépítő Egyesület elnöke. - Szeretnénk több figyelmet kérni, mert a településrész évek óta csak minimális támogatást kap a programjaira, de útfelújításra is. Bízom benne, hogy a jó szándék megvan és közeledni fognak az álláspontjaink.

Cseresnyés Péter (balról), Jerausek István, Nagy József György és Dénes Sándor a városrész új, faragott Krisztus-szobrával - Fotó: GSz

Jerausek István, a kisfakosiak önkormányzati képviselője a közösségépítés fontosságáról beszélt, szerinte ilyen alkalmakkor érdemes lazítani, hisz az ismerősökkel, a barátokkal és a családdal eltöltött időnél nincs fontosabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!