Hírek

2017.07.09. 06:15

Túrázók országos találkozója Keszthelyen

Keszthely - Az elmúlt napokban Keszthelyen tartotta 71. találkozóját a Meteor Természetbarát Szervezetek Országos Szövetsége.

Magyar Hajnalka

A keddtől vasárnapig tartó rendezvényre hazánk minden szegletéből, Győrtől Nyíregyházáig, Szécsénytől Szegedig érkeztek  természetjárók, mintegy háromszázan. A találkozót a 32 éves múltra visszatekintő helybéli csoport (Keszthely- Hévíz) szervezte, a fővédnöki tisztet  Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere vállalta.

Mint Kalapos István, a szervezőbizottság elnöke elmondta, a vendég túracsoportok az elmúlt napokban felfedezték Göcsej és Hetés szépségeit, átruccanva Szlovéniába és Horvátországba is. Mindemellett Sümeg, Badacsony, Szigliget és a keszthelyi hegység ugyancsak szerepelt az úti célok között. Utóbbit pénteken látogatták meg, útba ejtve a felújított kilátókat.

A túrát palacsinta parti követte a Nagymezőn.

Ruzsics Ferenc átadja a díjat Németh Zsófiának, a fotópályázat győztesének
Fotó: Hársfalvi Ákos

A szövetség éves közgyűlését is a találkozó keretében tartották meg szombaton este a keszthelyi Zenepavilonnál. Itt adták át az alapítójuk, Hattayer Béla előtt tisztelgő  díjat, mellyel minden évben a gyalogos turizmusért és a Meteor-családért legtöbbet tevő sporttársukat tüntetik ki. Az elismerést ez alkalommal  Kercsó Józsefné (Meteor TTE Kaposvár) vehette át.

Kihirdették az idei fotópályázat eredményét, a helyezettek város által felajánlott ajándékait Ruzsics Ferenc adta át. A Mészáros T. László fotóriporter által vezetett zsűri döntése alapján az első helyen Németh Zsófia (Budapest) végzett, ő érdemelte ki a közönségdíjat is.
Bejelentették, hogy a jövő évi találkozó helyszíne Szécsény lesz, majd folklórprogram zárta az ünnepséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!