Hírek

2017.07.04. 13:02

Megállapodott az Opimus Group és a TEBÉSZ

Peren kívüli megállapodott az Opimus Group Nyrt. és a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ). A szervezet még május 10-én fordult bírósághoz, kérve a tőzsdei társaság május 2-i közgyűlésén hozott határozatok hatályon kívül helyezését. A megállapodás értelmében az Opimus Group a kisbefektetők érdekeit figyelembe véve módosítja alapszabályát, a TEBÉSZ pedig visszavonja bírósági keresetét.

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) május 10-én a Fővárosi Törvényszéken támadta meg az Opimus Group Nyrt. május 2-i évi rendes közgyűlésén hozott határozatokat. Az érdekvédelmi szervezet sérelmezte, hogy a tőzsdei társaság a részvényesek közgyűlésen történő részvételét előzetes regisztrációhoz kötötte, amelyet jogszabályellenesnek ítélt.

Az Opimus Group Nyrt. álláspontja szerint ugyan a májusi közgyűlését a társaság alapszabályának 9. pontjában rögzített rendelkezések szerint bonyolította le, egy hosszú hónapokig elhúzódó bírósági eljárás jogbizonytalan helyzetet teremtene, amely sem a kisbefektetők, sem pedig a tőzsdei társaság érdekeit nem szolgálja. Az Opimus Igazgatósága ezért kereste a peren kívüli megállapodás lehetőségét a TEBÉSZ-szel. A megegyezés értelmében a közgyűlési megjelenés előfeltételeként korábban előírt “előzetes regisztráció” eljárásrendje kikerül az Opimus Group Nyrt. alapszabályából, emellett a tőzsdei társaság megkönnyíti a részvényesek beazonosításának eljárását is, és a jövőben a közgyűlésekhez és osztalékfizetéshez tulajdonosi megfeleltetéssel aktualizálja majd részvénykönyvét.

Dióslaki Gábor, a TEBÉSZ elnöke az egyezség kapcsán köszönetét fejezte ki az Opimus Group Nyrt. nagytulajdonosainak és Igazgatóságának, hogy a két fél között keletkezett vitás helyzetet a kisbefektetők érdekeinek figyelembevételével kívánták rendezni, és ennek érdekében készek voltak elfogadni a TEBÉSZ javaslatait. „A BÉT-en jegyzett társaságok számára is jó példaként szolgálhat az Opimus Group Nyrt. menedzsmentjének jogkövető és jóhiszemű hozzáállása a TEBÉSZ által sérelmezett eljárási hibát okozó rendelkezések megváltoztatásához. Az egyszerűsítéssel nem csupán kisbefektető-baráttá változik a társaság alapszabálya, de a módosítások az Opimus Group Nyrt. átláthatóbb és prudens működéséhez is hozzájárulnak”- hangsúlyozta a TEBÉSZ elnöke.

Az Opimus Group Nyrt. a BÉT honlapján mai napon közzétett tájékoztatása szerint augusztus 3-án rendkívüli közgyűlést tart, amelyen a tőzsdei társaság - többek között -  a TEBÉSZ javaslatainak és észrevételeinek megfelelően módosítja alapszabályát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!