Hírek

2017.07.03. 14:31

Épületenergetikai- és sportfejlesztések valósulnak meg Keszthelyen és környékén

Az uniós, önkormányzati és sportszövetségi támogatású projektekről tartott sajtótájékoztatón Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos elmondta: a Területi Operatív Programra épületek energetikai korszerűsítésére az önkormányzat három pályázatot adott be és nyert támogatást.

Keszey Ágnes

– A Sopron úti tagóvoda 67 millió, a zeneiskola közel 86 millió, a Zöldmező utcai Iskola 116 millió forintot nyert – részletezte.

– Nyílászárók cseréje, épületszigetelés és megújuló energiák felhasználása a terv.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP ) segítségével pedig oktatást segítő fejlesztések kezdődnek.

– Gyenesdiáson több mint 807 millió forint értékben valósulhat meg szakképző tantermek és egy testnevelési csarnok építése. Zalaapátiban 260 millió forintból szintén szakképző terem és egy kisebb tornaterem építhető – ismertette a képviselő, hozzátéve: az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek fejlesztését szolgáló, szintén EFOP pályázat keretében Keszthelyen is terveznek beruházásokat. A Csány-Szendrey iskolában 42, a gimnázium Deák utcai épületében 35, az Egry iskolánál pedig 8 millió forint értékben nyílászárók cseréje és öltözők felújítása a terv. A képviselő elmondta, ezeket a pályázatokat rövidesen elbírálják.

Nagy Bálint és Manninger Jenő a sajtótájékoztatón

Nagy Bálint alpolgármester a sportfejlesztésekről szólt: az idei városi költségvetésben egyesületek támogatása mellett sportinfrastruktúra fejlesztésre 90 millió forint jut.

– Ennek a keretnek a terhére tettem javaslatot. Fontosnak tartjuk, hogy a sport terén is jó együttműködés legyen a város és az egyetem között, ezért egy 110x4 méteres atlétikai pályát tervezünk kialakítani. Szükség van egy fedett, szabványméretű teniszpályára is, erre több száz embernek lenne igénye, illetve nemzetközi versenyeket is fogadhat majd, ha elkészül. A meglévő teniszpályán az elöregedett ponyva cseréjére idén lehetőség lesz – ismertette az alpolgármester.

A Sopron utcai tagóvoda is megújul -energetikai korszerűsítés valósul meg Fotó: Keszey Ágnes

Cél még az egyetemi focipálya felújítása, amit a helyi egyesületek is használhatnának, szükséges a Balaton-parti és a Lovassy utcai pálya fejlesztése is – utóbbinál öltözőket építenének. Kézilabda fejlesztési pályázat támogatásával idén megújul a Csokonai csarnok, s a város 100 százalékos támogatással 70 négyzetméteres szabadtéri sportparkot alakít ki a Fodor utcában, még az idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!