Hírek

2017.05.14. 12:35

Felszereltség és felkészültség dolgában is jól állnak az önkéntes tűzoltók

SZEPETNEK - Tizenöt csapat részvételével rendezték meg ma a dél-zalai településen az önkéntes és létesítményi tűzoltók megyei versenyét.

Horváth-Balogh Attila

A megmérettetést a hagyományokhoz híven a Zala Megyei Tűzoltószövetség szervezte. Az ünnepélyes megnyitón elsőként Vlasicsné Fischl Timea, a házigazda település polgármestere köszöntötte a szép számú versenyzőt, akik között – hála Istennek – sok volt a gyermek.

– Büszkék vagyunk aktívan működő civil szervezeteinkre, melyek közül a mai verseny lebonyolításában oroszlánrészt vállaló Szepetneki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tavaly ünnepelte fennállásának 125. évfordulóját – mondta. – Nagy öröm volt számunkra, amikor osztrák testvértelepülésünktől kaptunk egy tűzoltóautót. Most pedig azt reméljük, hogy a közeljövőben összefogással új szertár épülhet az autónak és a különféle pályázatokon elnyert értékes eszközöknek.

"Akcióban" a Mura Mentőcsoport Fotó: Horváth-Balogh Attila

Ezt követően Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő mondott beszédet, aki a  szabadidejüket a közösség érdekében gyakran feláldozó önkéntes tűzoltók jelentőségét méltatta.

A köszöntők sorában Egri Gyula ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója pedig arról beszélt: az állam támogatásának köszönhetően ma már az önkéntes tűzoltók is közel a hivatásosok felszereltségével és felkészültségével rendelkeznek. Hozzátette: a jövőben utóbbit több képzéssel kívánják erősíteni.

Strázsai Zoltán, a Zala Megyei Tűzoltószövetség elnöke utolsó megszólalóként jelezte, hogy a verseny tétje a CTIF országos döntőn kívül horvátországi és ausztriai megmérettetésen való részvétel is.

Zárásként elismerések átadására került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!