Hírek

2017.02.13. 09:53

Tárolóépület lobbant lángra Zalaegerszegen (frissítve)

Kigyulladt egy tároló Zalaegerszegen, a Bozsoki utcában hétfőn délelőtt.

Magyar Hajnalka

A húsz négyzetméteres épületben szalmát, vetőgépet és más, kisebb mezőgazdasági gépeket tartottak. A vetőgépet kézi erővel hozták ki az épületből a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók, akik megakadályozták a lángok továbbterjedését.

Fotó: Katona Tibor

Az oltáson ezekben a percekben is dolgoznak.

Munkatársunk friss információi szerint hétfőn 10 óra körül jelentették, hogy a zalaegerszegi Bozsoki utcában kigyulladt egy hullámpala fedésű, vas szerkezetű tárolóépület, amiben mezőgazdasági gépeket és szalmabálákat tároltak. Mint Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője lapunknak elmondta, a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók két fecskendővel és vízszállítóval vonultak a kárhelyre. Mivel az épületben senki nem tartózkodott, a tűzoltók azonnal az értékmentésre koncentráltak, s kézi erővel kihoztak egy vetőgépet és több kisebb mezőgazdasági gépet, mielőtt azok károsodtak volna. Az épületben 40 kisméretű kockabálát is tároltak, ezekből már több izzott, illetve lánggal éget. A bálákat ugyancsak kihordták a tűzoltók, s az épületen kívül oltották el. A beavatkozás közben senki nem volt életveszélyben, személyi sérülés nem történt. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz más épületekre nem terjedt át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!