Hírek

2017.01.22. 08:29

Véradók elismerése Zalaszentmihályon

Zalaszentmihály - A hagyományokhoz híven idén is vendéglátással, műsorral köszönte meg a véradók önzetlenségét a Vöröskereszt Zalaszentmihályi Szervezete.

Magyar Hajnalka

A szombati ünnepség keretében a tíz, húsz és harmincszoros véradók kitüntetést is átvehettek. A legmagasabb kategóriában Szekeres Mónika és Kiss Ildikó érdemeit ismerték el, mindketten régóta tagjai a szentmihályi véradó csapatnak.

- Évente kétszer, áprilisban és novemberben rendezünk véradást, s a két alkalommal összesen 65-70 donor vállalja az önkéntes segítségnyújtást - avat be Németh Józsefné, a vöröskeresztes alapszervezet titkára. Büszkék is a falubeliek önzetlenségére, hiszen sok kisebb város is megirigyelhetné ezt az aktivitást.

Németh Józsefné alapszervezeti titkár, Szekeres Mónika 30-szoros véradó, valamint dr Schindler György háziorvos Fotó: Mészáros Márk

- Nálunk szerencsére az utánpótlással sincs gond, minden évben sikerül 5-6 új véradót toborozni, a fiatalok is hajlanak a hívó szóra - folytatja a titkár, akinek szervező munkáját két éve a Vöröskereszt megyei szervezete arany fokozatú elismeréssel honorálta.

- Az egész falu mellettünk áll, az ünnepséghez is sok segítséget kaptunk az önkormányzat mellett magánszemélyektől is.

Persze az alapszervezet is kivette a részét a teendőkből, egyebek között remek házi sütemények készítésével. A vacsora mellé műsor is dukált, a szavalatok mellett a pacsai Nőszirom Táncegyüttes szórakoztatta az egybegyűlteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!