Hírek

2017.01.10. 15:30

Támogatásból és önerőből

Homokkomárom – Az orvosi rendelő és a váróterem felújításával hamarosan elkezdődnek az ezévi fejlesztési munkálatok a településen.

Szabó Zsófia

Singula Ferencné polgármester felidézte: a község központjában lévő épületben a fűtési rendszert már decemberben korszerűsítették.

– Saját költségvetésünkből négyszázezer forintot fordítottunk kazáncserére – jelezte. – A közel két millió forint állami támogatásból pedig kicseréljük nyílászárókat, egyúttal akadálymentesített feljárót is kialakítunk. Emellett modernizáljuk az orvosi szoba bútorzatát. Többek közt korszerű asztalokkal, székekkel gazdagítjuk a helyiséget, ami új színt és korszerűbb padlózatot kap.

Képalá:Singula Ferencné Homokkomárom polgármestere
Fotó: Szakony Attila

A település vezetője elmondta: az épület renoválásával egyidőben a temetőben is dolgoznak majd. A már felújított ravatal előtti részt térkőburkolattal látják el és a temető köré kerítést is építenek a szakemberek.

– Nagy feladat lesz a hegyi utak rendbetétele – így Singula Ferencné. – A tizenkét millió forint állami támogatásból a „Kossuth-gödör” és a templomhoz vezető út egy részére új aszfaltréteg kerül, a kisebb utakat pedig zúzott kővel töltjük fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!