Hírek

2016.11.17. 18:25

Kétszáz tonna só - A szolgáltató felkészült a téli havazásra

A Zala-Depo Kft. és a Városgazdálkodási Kft. tegnap tartotta közös téli gépszemléjét a Gasparich utcai telepen.

Arany Horváth Zsuzsa

Megtudtuk, hogy 2016/2017 telén szükség esetén 14 géppel takarítják, síkosságmentesítik a város utcáit és a két megyei rendű közutat a Zala-Depo munkatársai. (A járdákat a városgazdálkodás veszi gondjaiba.) Mint Kotsy Gyula műszaki vezetőtől megtudtuk, szükség esetén további 18 gép hadra fogható lesz, ha keményebb havazás köszönt ránk. A felkészülés részeként már beszereztek 200 tonna sót, a környezetet kímélő kalcium-kloridból 30-40 tonnányit, utóbbit a térkőburkolatokon vetik be. Az érdesítő anyagokat (például bazaltot) 1:4 arányban keverik a síkosságmentesítéskor. A cég felügyelete alá összesen 400 kilométer út tartozik a megyeszékhelyen, míg a megyei közutak közül hatvan kilométernyi téli tisztaságáért felel. Az utak közül mintegy 30-40 százalékot kell kötelezően feketére tisztítani, másutt a hótolással megoldható a feladat.

 

Mindösszesen 250 hektár területet felügyelnek. A külterületeken, a zártkerteknél a gerinchálózatot takarítják. A síkosságmentesítésre a legtöbb utcában több ponton szóróanyagot helyeznek ki, ezt az ott élők használhatják a biztonságos közlekedés érdekében.

A tegnapi gépszemlén a biztonságos téli közlekedésért felelős szervezetek a sajtó előtt bemutatták a hóekéket, szóróadaptereket, rakodógépeket, konténereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!