Hírek

2016.11.23. 16:27

Egyre nagyobb érték lesz a tiszta ivóvíz

Nagykanizsa – Százhatvan résztvevő, 40-nél több előadás, 8 országból érkezett előadók. Ez a szerda megrendezett Víz- és szennyvízkezelés az iparban című konferencia mérlege számokban.

Horváth-Balogh Attila

A nemzetközi tudományos konferenciára a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán került sor. A rendezvény főszervezője a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ volt, szakmai támogatóként közreműködött a Pannon Egyetem Mérnöki kara, a Hidrofilt Kft., a Magyar Hidrológiai Társaság és a Kanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány.

A fenti számokat pedig dr. Birkner Zoltán, a kampusz oktatási igazgatója, a kutatóközpont menedzser-igazgatója ismertette beszédében. MiRámutatott: önköltséges képzésről lévén szó, a résztvevők és az előadók száma azt jelzi, mára sikerült elérni, hogy a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központnak neve lett a szektorban.

A kitüntetők és a kitüntetettek: Dr. Galambos Ildikó, dr. Tóth András József, Fikó Dezső Róbert, Borsos Krisztina, valamint dr. Birkner Zoltán Fotó: Szakony Attila

A megjelentekhez szólt prof. dr. Kocsis László, a Pannon Egyetem rektorhelyettese, valamint Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is. Dénes Sándor polgármester azt hangsúlyozta: az ivóvíz – megelőzve a fosszilis energiahordozókat – lassan a XXI. század legfontosabb ásványkincsévé válik.

A rendezvényen Borsos Krisztina, a Hidrofilt Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Galambos Ildikó kutatásvezető átadta az idei Soós Ernő Ifjú Kutatói Díjakat, amit most Fikó Dezső Róbert, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem PhD-hallgatója és dr. Tóth András József, a Budapesti Műszaki Egyetem adjunktusa vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!