Hírek

2016.10.02. 12:34

Lassú és friss csárdás- A gazdag magyar kulturális örökségre irányítják a figyelmet

Nagykanizsa– Szombaton folytatódott a Bojtár Népzenei Egyesület táncházi sorozata a Magyar Plakát Házban.

Horváth B. Attila

A hagyományos rendezvényen a Bojtár Zenekar húzta a talpalávalót, a gyerekeket és szüleiket pedig Kócza Attila vezette be a néptánc rejtelmeibe. A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársainak közreműködésével kézműves foglalkozásra nyílt lehetőség, s a gyerekek a népzenei hangszerekkel, a népdalokkal és a népi játékokkal is megismerkedhettek.

– A Nemzeti Kulturális Alaptól kaptunk segítséget a táncházi sorozatunk megvalósításához, amely már 2002 óta zajlik – hallottuk Vizeli Józseftől, a Bojtár Népzenei Egyesület elnökétől. – Az év végéig még 4 alkalmat tartunk, januártól pedig májusig folytatódik a sorozat. Célcsoportunk természetesen, a gyerekek, hiszen rendkívül fontosnak tartjuk, hogy ezt a csodálatos magyar néptánc-, illetve népzenei kultúrát továbbadjuk, átörökítsük. Azt szeretnénk, ha ez a tudás nem merülne feledésbe. A gyerekeknek az ugróst, illetve, a lassú és friss csárdást mutatjuk meg, ezek a táncok megtaníthatók már a nagyobb nebulóknak. A kisebbeknek pedig ott vannak a ritmusos népi játékok.

Vizeli József jelezte: a következő táncházi programra október 22-én kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!