Hírek

2016.10.22. 19:20

Jubileumi természettudományi verseny

Zalaegerszeg – Idén huszonötödik alkalommal rendezték meg Izsák Imre természettudományi versenyt, amelyre az ország 17 gimnáziumából 45 diák jelentkezett.

Arany Gábor

Az egerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium 1992-ben hirdette meg először a matematika, fizika és informatika tárgyköreit egyaránt felölelő természettudományi versenyt, amely 1993 óta viseli Izsák Imre Gyula zalaegerszegi születésű matematikus, csillagász nevét. A kétnapos, meghívásos megméretésen két kategóriában dolgoztak a diákok.

A matematika, fizika, informatika – programozás résztvevői (iskolánként 1-2 tanuló) az utolsó két évfolyamból kerültek ki. A második kategóriában, tehát matematika, informatika – alkalmazásban pedig iskolánként egy leány tanuló vett részt, szintén a két utolsó évfolyamból. A versenyzők három (1. kategória), illetve kettő (2. kategória) tantárgyból kaptak feladatokat, ezek megoldására tantárgyanként két óra állt rendelkezésükre. A programozás versenyén a tanulók az informatika emelt szintű érettségi szoftverlistájában található nyelvek egyikén dolgozhattak.

Tóth Viktor (Táncsics Mihály Gimnázium, Kaposvár) és,Benkő Glória (Földes Ferenc Gimnázium, Miskolc), a két kategória győztes, valamint a zsűri elnöke,dr. Hortobágyi István.

Az 1. kategóriában 31 versenyző közül Tóth Viktor (Táncsics Mihály Gimnázium, Kaposvár), míg a 2. kategóriában 14 versenyző között Benkő Glória (Földes Ferenc Gimnázium, Miskolc) végzett az élen. A programozásból maximális pontszámot elérő versenyzők – idén 12 diák –  jogot szereztek az Informatikai Diákolimpia válogató versenyén való részvételre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!