Hírek

2016.09.29. 18:10

Terrorizmus, migráció - Csepreghy Nándor a népszavazásról beszélt

Nagykanizsa - Nem minden illegális bevándorló terrorista, de a terrorizmus kéz a kézben jár a migrációval. Erről beszélt Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese a városban tett látogatásakor.

Péter Árpád

Kiemelte: a terrorista csoportok kihasználják, hogy bevándorlók százezrei érkeznek Európába ellenőrizetlenül.

- Európa ekkora tömegben nem képes befogadni migránsokat - folytatta Csepreghy. - Pláne nem úgy, hogy a többségükről nem tudni, honnan és milyen szándékkal érkeznek. Brüsszel nem tudja kezelni a problémát, s az európai polgárok véleményével szemben cselekszik.

Az október 2-ai kérdés a miniszterhelyettes szerint úgy is feltehető: értéknek tartjuk-e azt az Európát és Magyarországot, amelyben élünk, s ezt akarjuk-e továbbadni a gyermekeinknek?

Csepreghy Nándor: A brüsszeli döntéshozókat gazdasági érdek vezérli Fotó: a szerző

Emlékeztetett: 2015 tavasza óta az EU nyolc politikai döntést hozott, amik arról szóltak, hogyan kellene kidolgozni egy mechanizmust, amely alapján a jövőben érkezőket automatikusan szétosztanák. S azt már Brüsszel is elismerte, hogy nem humanitárius szándék vezérli a döntéshozókat, hanem kizárólag a gazdasági érdek. Ezzel szemben az EU-ban 22 millió ember van munka nélkül, de ezzel nem foglalkozik senki, pedig ők könnyebben integrálhatók lennének az európai munkaerőpiacra.

Csepreghy Nándor arról is beszélt: ha október 2-án a nemek győznek, Brüsszel nem büntetheti meg Magyarországot, például pénzügyi szankciókkal.

- Az uniós tagságunkkal mi azt vállaltuk, hogy megnyitjuk a piacainkat, s ezért cserébe Magyarország különböző fejlesztési forrásokat kap - közölte a miniszterhelyettes. - Olyan kitétel viszont nincs a megállapodásban, hogy mondjuk egy népszavazási kezdeményezésért elzárják ezeket. Erre nincs jogi lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!