Hírek

2016.09.04. 06:47

Öveges professzorra emlékeztek

Pénteken Pákán Öveges József fizika professzor halálának évfordulóján a település önkormányzata, az Öveges a Gyermekekért Alapítvány és a nevét viselő, helyi általános iskola képviselői helyeztek el koszorút szülőházánál és emlékeztek rövid műsorral a község neves szülöttjére.

Korosa Titanilla

Elhangzott: Öveges József egész életét annak szentelte, hogy megmutassa szeretett tárgya szépségeit, s hogy milliókkal szerettesse meg a fizikát.

Kiss Noémi, Szabó Józsefné, az alapítvány elnöke, Völgyi Fanni, Vargáné Tüske Judit, Czigány Kinga, Lukács Tibor polgármester és Németh Andrásné intézményvezető Fotó: a szerző

Az ízes zalai tájszólásban, egyszerűen és lényegre törően beszélő szerzetes – tanár egész Magyarország fizikatanára volt, akit a fizika varázslójaként emlegettek. Nevét a televízióban tartott látványos kísérletei, bemutatói az egész országban ismertté és személyét kedveltté tették.

Öveges József 1979 – ben hunyt el, szülőháza ma már múzeumként szolgál, ahol kísérleteit is bemutatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!