Hírek

2016.09.20. 14:36

Golfütővel verte szét az autót, eltörte riválisa kezét

Zalaegerszeg – Golfütővel támadott volt kedvese barátjára, megrongálta az autóját, a kezét is eltörte. A nekivadult férfi ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A 29 éves Sz. Gábor ismerősével, K. Attilával a padári bekötő úton autózott Nagykapornak felé tavaly április 30-án délután, amikor észrevette, hogy volt barátnője az előtte haladó gépkocsiban utazik ismerőse társaságában.

A nő az előző év végén szakított Sz. Gáborral, aki ezt nem tudta elfogadni, féltékeny volt az autót vezető férfira. Sz. Gábor a 76-os főút kereszteződésnél megelőzte, majd pár száz méterrel odébb a főúton megállásra kényszerítette a másik gépkocsit, és golfütőt ragadva indult ellenfele autójához.

A vádiratba foglaltak szerint a magáról megfeledkezett férfi bezúzta a bal első ajtó üvegét, letörte a külső visszapillantó tükröt, a csapásoktól a golfütő is eltörött, darabjai beestek a megrongált kocsiba. A támadás miatt a nő kiszállt, gázspray-vel kétszer fújt Sz. Gábor felé, aki visszatért az autójához, beült, beindította motort, hogy elhajtson. A megtámadott férfi nyomába eredt, hogy visszatartsa, ezért vezető oldali ajtón benyúlt a kocsiba, megpróbálta leállítani a járművet. Dulakodtak, ütéseket váltottak, majd Sz. Gábor megragadta a férfi ruháját és elindult az autójával, így vonszolva magával áldozatát, aki pár méter futás után elesett. Ekkor Sz. Gábor elhajtott, hátrahagyva ismerősét is, aki még az összecsapás elején kiszállt a kocsiból és csak szemlélte az eseményeket, de nem avatkozott be. Akkor sem próbált segítséget nyújtani, amikor látta, hogy a másik férfi a földre zuhant, ehelyett gyalog elindult. Pár perccel később újra felbukkant Sz. Gábor, de nem állt meg a másik autónál, hanem odébb felvette K. Attilát és elhajtott Padár felé.

Mint kiderült, a megtámadott férfi jobb keze több helyen eltörött, emiatt a csuklómozgása beszűkült, több irányban korlátozódott és ez maradandó testi fogyatékosságot jelent.

A történtekről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, a golfütővel támadó férfi ellen maradandó fogyatékosságot okozó közúti veszélyeztetés, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség. Útitársát segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!