Hírek

2016.05.20. 16:27

Több mint kétszázszor adta vérét

Keszthely – Vérüket adják a bajbajutottaknak, áldozatos és önzetlen segítséggel életet is mentenek a véradók - őket köszöntötték a Vöröskereszt Világnapja alkalmából.

Keszey Ágnes

Közel háromezer fő jelent meg véradáson tavaly a keszthelyi térségben, közölük közel négyszázan újként - hangzott el a  Vöröskereszt keszthelyi területi szervezete pénteki ünnepségén.  A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége kitüntetéseit vehették át, akik sokat tettek a véradások megszervezéséért, lebonyolításáért és segítették a szervezet munkáját. Az ünnepségen elhangzott: tevékenységével Humanitárius Település címet érdemelt ki Cserszegtomaj és Sármellék. Többszörös donorokat is köszöntöttek: elsőként a legtöbbször vért adó Nyitrai Istvánt. Bár oklevelén a 222-es szám szerepel, lapunknak elmesélte, néhány napja újból járt véradáson, így elérte a 223-ik alkalmat. (Plazmadonor  is: ezt duplán számítják.) A 63 éves, cserszegtomaji férfi 18 évesen segített először másokon, s tart attól, hogy eléri a 65 éves kort - eddig lehet vért adni.

- Boldogság tölt el, amikor jön az sms, hogy az ön vérét most szállították a kórházba. Boldog vagyok, hogy tudok adni - mondta. Az ünnepségen  a véradások  lebonyolításért  a Keszthelyi Kórház Vértranszfúziós Osztály dolgozóinak is köszönetet mondtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!