Hírek

2016.05.27. 13:03

Nitritmentes ivóvíz biztosítását rendelték el

Pacsa - Az ivóvíz nitirittartalma a határértéke felettire nőtt, de ez csak az egy évnél fiatalabbaknál és a várandós anyáknál okozhat gondot.

Zalai Hírlap

Ez is szerepel abban a tájékoztatóban, amit a megyei kormányhivatal adott ki a pacsai vízmű ellátási területéhez tartozó Pacsa, Szentpéterúr, Zalaigrice és Zalaszentmárton településeken szolgáltatott ivóvíz minőségével kapcsolatos bejelentésekre válaszolva.

Az ellenőrző vizsgálatok alapján megállapítható, hogy az ivóvíz mikrobiológiailag megfelel az előírásoknak, így ivóvíz okozta bakteriális megbetegedés, járvány nem fordulhat elő. A május 20-ai vizsgálatokon ugyanakkor a nitrit határérték feletti emelkedése volt tapasztalható, amely csak az egy éven aluli csecsemők és a várandós anyák számára jelenthet egészségkárosodást, a lakosság többi részére veszélytelen.

Emiatt a Népegészségügyi Főosztály elrendelte a veszélyeztetettek részére nitritmentes ivóvíz biztosítását. A Zalavíz Zrt. tájékoztatása alapján a megoldást jelentő beavatkozások folyamatban vannak. Az ügyről ma Pacsán lakossági fórumon is tájékoztatást adtak.

Címkék#ivóvíz

Ezek is érdekelhetik