Hírek

2016.05.11. 15:32

Elítélték a biztonsági őrt, aki életveszélyes sérülést okozott

Nagykanizsa - Két év, végrehajtásában kettő esztendőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a biztonsági őr, aki életveszélyes sérülést okozott a kanizsai buszpályaudvar közelében tavaly március 10-én este.

Arany Gábor

Az egerszegi törvényszéken dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa által szerdán hozott ítélet nem jogerős, vádlott és védője felmentésért fellebbezett.  Az 53 éves S. József  évek óta dolgozik a nagykanizsai autóbusz-állomáson személy- és vagyonőrként. Tavaly március 10-én került konfliktusba egy középkorú inkei  férfival, aki némi italozás után – mivel lekéste a déli járatát – a buszállomáson töltötte az idejét, elfeküdt az egyik padon. A vagyonőr este tizenegy felé távozásra szólította fel a férfit, aki elindult kifelé, de csak újabb  felszólításra távozott. Nem sokkal később az őr  a buszállomás közelében találkozott össze a férfival, akivel konfliktusba keveredett, és a gesztikuláló embert  az őr megütötte. A szerencsétlen férfi hanyatt esett, feje  a betonra csapódott, eszméletét veszítette, feje vérezni kezdett, ekkor S. József felültette, majd a közelben várakozó taxissal  mentőt hívatott. Mint kiderült, az inkei férfi koponyacsonttörést, agyzúzódást, közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett. Életét az idejében érkezett egészségügyi ellátás mentette meg. A biztonsági őrt  életveszélyt okozó testi sértés miatt marasztalták el, nem jogerősen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!