Hírek

2016.05.10. 07:50

A közönséget is megtáncoltatták - Nagy sikert aratott az ausztriai Gleisdorfban a Kanizsa Táncegyüttes

Nagykanizsa – A múlt hétvégén Nagykanizsa testvérvárosában, az ausztriai Gleisdorfban vendégszerepelt a Kanizsa Táncegyüttes.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Vizeli Dezső koreográfustól megtudtuk: a 24 tagú csapat a gleisdorfiak Európa Nap című rendezvényén léptek fel, szereplésük helyszíne pedig a termelői piac volt.

– Az eredeti alapállás szerint  egy horvát együttest hívtak meg mellénk, de ők valamiért nem tudtak eljönni, így aztán mi adhattunk két órás műsort – újságolta Vizeli Dezső. – Szerencsére, két blokkal, magyaros és erdélyi anyaggal is készültünk, szinte valamennyi táncunkat felvonultattuk. A vendéglátásra nem lehetett panasz, a házigazdák kedvesek voltak és sikerült megtáncoltatnunk a termelői piac látogatóit is.

Vizeli Dezső hozzátette: következő fellépésük Nagykanizsán és Zalakaroson lesz pünkösdkor. Továbbá készülnek már hagyományos táborukra, ahol Küküllő-menti és csávási koreográfiát tanulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!