Hírek

2016.03.25. 10:29

Megverte, megerőszakolta volt élettársát - Súlyosbították az ítéletet

Zalaegerszeg – Jelentősen súlyosbította az első fokon hozott ítéletet pénteken az egerszegi törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki megverte és megerőszakolta volt élettársát.

Arany Gábor

A most 39 éves L. Tibort korábban hivatalos személy elleni erőszak, kiskorú veszélyeztetése miatt korábban már elítélték, és feltételesen volt szabadlábon, amikor újabb bűncselekményeket követett el. A férfi hét évig tartott fenn élettársi kapcsolatot azzal a nővel, akit 2014-ben kétszer is megtámadott; a 2009-ig tartó kapcsolatukból két gyermek született. L. Tibor 2011-ben börtönbe került, majd 2013. szeptember közepén feltételesen szabadságra bocsátották, melynek tartama 2014. decemberben járt volna le. Kiszabadulása után a szentliszlói férfi a szüleivel élt, de időnként felkereste a faluban élő volt élettársát, hogy a gyerekeit is láthassa. Egy ilyen alkalommal 2014. április 30-án délután ment el az asszony házához, ahol ott találta a nő új élettársát, akivel aztán a kertben közösen dolgoztak estig. Ennek végeztével bementek a házba, és addigra az asszony megérkezett a gyerekekkel. Az ittas L. Tibor összevitatkozott a nővel, majd tenyérrel megütötte. Az ülőgarnitúrára zuhanó asszonyt ököllel kezdte verni, a védelmére kelő gyerekeket megütötte, félrelökte, míg a nő élettársa nem mert beavatkozni. L. Tibor egy idő után abbahagyta a verést, majd hét óra tájt telefonon maga jelentette be a rendőrségen, hogy mit tett. A nő súlyosan sérült: állkapocscsontja eltörött, válla, koponyája zúzódott.

A férfi három hónappal később, 2014. július 24-én este hét óra tájt kereste fel volt élettársát, akivel az anyagiakon összevesztek. Ennek szemtanúja volt az asszony új párja, aki megelégelve a szóváltást kilenc óra tájt elhagyta a házat, hogy az apjához menjen. Nem sokkal később az asszony utánaeredt, de L. Tibor ezt nem hagyta annyiban, az utcán érte utol, megütötte és visszavonszolta a kétségbeesetten tiltakozó nőt, majd a lakásba érve megverte, letépte róla a ruháját és megerőszakolta. Eközben visszaért a nő új párja, aki ekkor is félt közbelépni. Megvárták, míg L. Tibor elalszik, és értesítették a rendőrséget. Ez alkalommal az asszony arccsonttörést, koponyazúzódást szenvedett.

Első fokon L. Tibort 4 év börtönre ítélte a kanizsai járásbíróság. A férfi enyhítésért fellebbezett és a szexuális erőszak vádja alól felmentését kérte, azt állítva, az aktus a nő beleegyezésével történt. Ezzel szemben a törvényszék dr. Mesterházy István vezette tanácsa a főügyészség indítványát fogadta el. Eszerint a testi sértés, valamint szexuális erőszak mellett a férfi elkövette a személyi szabadság megsértését is. Mindezekért 6 és fél év börtönre ítélte a különös visszaesőnek minősülő L. Tibort, aki ez ellen fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!