Hírek

2016.02.17. 13:51

Milliókat sikkasztott az önkormányzat pénztárosa

Alsónemesapáti-Nemesapáti – Öt év alatt közel ötmillió forintot sikkasztott el a körjegyzőség volt munkatársa, a napokban emeltek vádat ellene.

Arany Gábor

A vádirat szerint a most 48 éves Cs. T. A.-né 2000 szeptemberében állt munkába az alsónemesapáti önkormányzatnál, majd a következő évtől a jogutód alsónemesapáti-nemesapáti körjegyzőségnél dolgozott tizenkét éven át igazgatási előadóként. A pénztárosi feladatokkal 2008 elejétől bízták meg hivatalosan, bár szóbeli utasítás alapján már előző év augusztus végétől ez a munka is feladatai közé tartozott. E munkakörben önállóan látta el sokrétű feladatát, és  kezelte a házipénztárat teljes anyagi, büntetőjogi és fokozott fegyelmi felelősség mellett, valamint elszámolási kötelezettséggel.

A vádirat megállapítása szerint az asszony személyes jellegű anyagi problémái miatt juthatott arra az elhatározásra, hogy az önkormányzat házipénztárából, az általa őrzött pénztároló kazettából kiemelt kisebb-nagyobb összegekkel enyhít gondjain. A vádirat szerint 2007 szeptemberétől bő öt éven át, 2012. december végéig folyamatosan, legalább heti rendszerességgel 10-15 ezer forintot vett ki a pénztárból és saját céljaira költötte el. Az évek során közel 4,8 millió forintot tulajdonított el ily módon, legalábbis ekkora hiányt talált 2012. december 28-án az elszámolás a házipénztárban. A kárból eddig 40 ezer forint térült meg, ennyit utalt át nemrég a volt pénztáros egykori munkáltatójának.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a történtek alapján a volt pénztáros ellen nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!