Hírek

2015.10.15. 15:34

A hagyományteremtés szándékával hirdették meg a Virágos kertek versenyét

Zalaegerszeg – Rekordszámú, közel száz nevezőt vonzott az idei „Virágos Zalaegerszegért” verseny, amelynek csütörtökön tartották a díjkiosztóját a díszteremben.

Arany Gábor

Vigh László országgyűlési képviselő köszöntő szavai után Balaicz Zoltán polgármester beszédében utalt rá, elődeink is fontosnak tartották a virágosítást. Közülük is kiemelkedik Czobor Mátyás, aki 1918-tól húsz évig volt a város polgármestere, nevéhez fűződik a „Göcseji hetek” rendezvény elindítása.

A virágosítási versenyt az önkormányzat és a Városgazdálkodási Kft. először 12 évvel ezelőtt hirdette meg a versenyt a hagyományteremtés szándékával, idézte fel tájékoztatójában a cég ügyvezetője, Horváth István. A verseny népszerűsége töretlen, ez évben már 96 nevezés érkezett. A város virágosításért a lakók mellett nagyban hozzájárul a VG Kft. is. Ez éveben eddig 10 ezer virághagymát, és 43 fajtából 40 ezer egynyári virágot ültettek ki a közterületekre. A Kossuthutcába 90 balkonládát helyeztek ki. Ősszel 32 ezer kétnyári növényt ültetnek ki. A növények kiválasztásakor ügyeltek arra is, hogy a színek harmonizáljanak egymással, a térburkolatokkal, a környező épületekkel. A várostűrés , az öntisztulás fontos szempont volt, és arra is figyeltek, hogy a virágokkal lepkéket és egyéb apró élőlényeket is bevonzzák a városba. Mint felidézte, a polgárokat VG többször kedvezményes virágvásárokkal segítette.

Az első helyezettek (balról jobbra): Kovács Józsefné (Mikes-óvoda), Cserenyecz Margit, Geréb Rozália és Lelkes Piroska (Landorhegyi utca 15.), Szőke Józsefné (családi ház kategória) 
Fotó: Katona Tibor

Szavait követően, az eredményhirdetés előtt az Ady-iskola diákjai adtak műsort.

A családi házas kategóriában 18 nevező közül az első helyet Szőke Józsefné (Patkó utca 22.) nyerte el. Az 58 pályázó társaház között a zsűri a Landorhegyi utca 15. számú ház környezetét találta a legszebbnek. Az intézmények kategóriájában, tizenkét nevezőből a Mikes Kelemen utcai óvoda végzett az élen. A versenyre kereskedelmi és ipari telephely kategóriában hatan pályáztak és a Reininghaus söröző környezete nyerte el leginkább az ítészek tetszését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!