Hírek

2015.09.05. 17:35

Takarítottak, gazoltak - nyolcvan önkéntes dolgozott a készülő idősotthonban

Zalaegerszeg - Hamarosan a volt Pais-iskolába költözik a Miasszonyunk Időskorúak Otthona, ám az átalakítás nyomán még sok teendő vár szorgos kezekre. Ezért a Zala Megyei CSEÖH szombatra önkéntes segítői akciót szervezett.

Magyar Hajnalka

Felhívásukra mintegy nyolcvanan jelentek meg a helyszínen, s a zalai származású dr. Palkovics László, az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkára is csatlakozott egy időre a serénykedőkhöz.

- Nem először vállalkozom önkéntes munkára - mondja dr. Palkovics László. - Pölöskei származású vagyok, a falunkban egy sor ilyen akcióban vettünk már részt, néhány éve pedig Zalaszántón, 250 fejlesztőmérnök kollégámmal nyújtottunk segítséget több területen. Fontos az elvégzett munka, de még inkább az üzenete: nem elég mindig csak másra, az államra, az önkormányzatra várni, magunk is tehetünk a létező problémák megoldásáért.

- Minden korosztály képviselteti magát az önkéntes napon -  ad hangot örömének Szabó Tímea, a szervező Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársa. - Középiskolások,  főiskolások, nyugdíjasok érkeztek nagy számban, de baráti társaság és komplett család is eljött segíteni.

- Ablakmosás, fertőtlenítés, takarítás, a belső udvarok gazolása, a felgyűlt hulladék összegyűjtése egyaránt munkát ad az önkénteseknek, akiknek nagyon köszönjük a támogatást - mondja dr. Marx Gyuláné, az otthon vezetője. - Az első ütemben ötven lakót tudunk majd itt elhelyezni, nagyon bízunk benne, hogy már az új helyünkön karácsonyozhatunk.

Az otthon jelenlegi fenntartója a Notre Dame Női Kanonok ás Tanítórend, melynek képviseletében meglátogatta az önkénteseket Francoise nővér. Nagyon elégedett volt a körülményekkel, s szívmelengetőnek tartotta, hogy ennyi fiatal kapcsolódott be a munkába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!