Hírek

2015.08.10. 12:00

Több mint 11 millió forint - rekordok a jótékonysági napon

Zalaegerszeg – Több mint 11 millió forint gyűlt össze az AquaCityben megrendezett hétvégi jótékonysági nap révén.

Magyar Hajnalka

Az idén 14. alkalommal életre hívott  jótékonysági nap szinte minden tekintetben fölülmúlta  az előző évek rekordjait. Soha ennyi csapat nem főzött, soha ennyi fürdővendég nem érkezett, s mindezeknek köszönhetően  soha ekkora bevételt nem könyvelhettek el a szervezők.

A vasárnapi rendezvény idén kettős célt szolgált, a bevételből  a Zala Megyei Kórház genetikai laboratóriumának eszközbeszerzését, valamint  a Hevesi Sándor Színház nézőtéri előterének felújítását támogatják. A genetikai labor új mikroszkóppal és korszerű  kromoszóma analizáló programmal gazdagodhat, az új eszközök lehetővé teszik, hogy a születendő gyerekeken, illetve a meddőséggel küzdő párokon végzett kromoszóma vizsgálatok pontosabb és gyorsabb eredményt adjanak. A színházi fejlesztés is  időszerű már,  az előcsarnok padlószőnyege 32 éve nem volt cserélve, jogos elvárás a nézők részéről, hogy méltó fogadótérbe érkezhessenek.

A bevétel három forrásból táplálkozik: a főzőverseny étkeinek eladása mellett a vállalkozók, cégek felajánlásaiból és a belépők árából.  Idén eddig 33 cég ajánlotta fel, hogy támogatja a nemes célokat, nekik köszönhetően 2 millió  285 ezer  forint gyűlt össze. A 49 főzőcsapat 1 738 545 forintot gyűjtött  a válogatott finomságokkal, a belépőkből – 6017 vendég érkezett – pedig 7 millió 373 ezer 750 forint folyt be. A jótékonysági nap bevétele tehát  11 397 295 forint, mely összeg kiegészülhet még további felajánlásokkal.

Balaicz Zoltán polgármester  nagy örömmel fogadta a végeredményt, s köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik  hozzájárultak a jótékonysági nap sikeréhez.

Ezek is érdekelhetik