Hírek

2015.08.14. 08:24

Az interneten kínálta a semmit

Zalaegerszeg – Interneten kínált szálláshelyeket, koncertekre belépőket, valamint telefonokat, játékokat, ruhákat, ám a megrendelők semmit nem kaptak attól a 23 éves mándoki nőtől, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A csalásokért korábban már kétszer elítélt T. Ágnes 2013 májustól bő fél éven át internetes oldalakon kínált eladásra különböző holmikat. Változatos volt a termékskálája: belépők a Balaton Soundra, lego játékok, bébiételek, gyermekruhák, mobiltelefonok, BKV bérlet szerepelt a fényképes hirdetésekben. A nő azonban nem rendelkezett az általa kínált portékákkal, csak a vevők pénzét akart megszerezni Sikerrel járt, mert huszonhét személyt csapott be 2.500-tól 137 ezer forintig terjedő összeggel, és tett szert 436 ezer forintot meghaladó bevételre.

Az ügyfelei a kialkudott vételárat a nő élettárásának bankszámlájára utalták, a pénzt T. Ágnes felvette és megélhetésére költötte. Miután a megrendelők többször sürgették a szállítást, T. Ágnes előbb különböző ürügyekkel magyarázta a késedelmet, majd törölte internetes profilját, így téve elérhetetlenné magát.

A Zala megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a történtek alapján a nő ellen 27 rendbeli csalás bűntette, illetve vétsége miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség. Büntetésként letöltendő szabadságvesztésre tett indítványt azzal, hogy a terhelt nem bocsátható feltételes szabadságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!