Hírek

2015.05.06. 08:39

Közbiztonsági referensek vizsgája Keszthelyen

A Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen kedden zajlott a keszthelyi és zalaszentgróti járások területén lévő közös önkormányzati hivatalok közbiztonsági referenseinek vizsgája.

A felkészítés nyolc – polgármestereik által kijelölt – közbiztonsági referens részvételével három napon keresztül, április végén valósult meg.

A képzést Laczikó Károly tűzoltó alezredes és Kósa István tűzoltó alezredes tartotta. A felkészítés a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ által összeállított és kidolgozott képzési program szerint zajlott.

Fotós: Keszthely Kvk

A hallgatók 2015. május 5-én írásban és szóban is számot adtak az elsajátított katasztrófavédelmi ismeretekről, melynek során mindannyian bizonyították felkészültségüket. A sikeres vizsgát követően a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területéhez tartozó településeken immár összesen huszonegy felkészített közbiztonsági referens látja el a jogszabályban meghatározott katasztrófavédelmi feladatokat.

A közbiztonsági referens a polgármester katasztrófák elleni védekezésre való felkészülési, a védekezési, a helyreállítás szakmai feladataiban, valamint a rendvédelmi és honvédelmi feladataiban működik közre. Olyan köztisztviselői jogviszonyban álló személy, aki legalább középfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, és eredményesen elvégzi a közbiztonsági referensi tanfolyamot, amelyen vizsgabizonyítványt szerez. A közbiztonsági referens mindennapi munkáját a település polgármestere mellett, annak hivatalában végzi. Szerepük katasztrófavédelmi szempontból jelentős, hisz ők a felkészítésüket követően nem csak katasztrófavédelmi ismeretekkel, hanem a területükre vonatkozó számos lényeges információval is rendelkeznek. Zala megyében összesen kilencvenkettő közbiztonsági referens és helyettes működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!