Hírek

2015.05.06. 08:33

Gelsesziget határában megnyílt a föld

Gelsesziget - A dél-zalai település határában közel 60 méter hosszúságú hasadék keletkezett egy repceföldön. A szakemberek szerint a föld a laza talaj következtében kialakult természetes talajerózió miatt nyílt meg.

Pásztor András

Múlt év februárjában a szintén Zala megyei Hahóton történt hasonló eset, jóllehet akkor a napok óta tartó esőzés miatt meglazult és kimosódott talaj miatt keletkezett közel 10 méter hosszú, 2-3 méter széles és 2 méter mély hasadék a szántóföldön. A gelseszigeti repceföldön ennél nagyobb kiterjedésű a hasadék, Veisz József polgármester elmondása szerint mintegy 60 méter hosszúságban, 1-3 méter szélesen és 2-3 méter mélyen nyílt meg a föld a falu határában.

- A hasadék nem most keletkezett, egyesek szerint már ősz óta látható a jelenség, de fotók csak most készültek - mondta a polgármester, aki elárulta: a helybelieket nem igazán érdekli a jelenség, s a katasztrófaturisták sem érkeznek csapatostul a településre.

A Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei viszont jártak a helyszínen, s megállapították, hogy ez a jelenség a laza talaj következtében kialakult természetes talajeróziós tevékenység. A helyszínen nincs se vízmosás, se sárfolyásnak nyoma. A terület tulajdonosa tud az esetről, lakosságvédelmi intézkedést nem kellett végrehajtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!