Hírek

2015.04.14. 10:04

Nyugtatót kevert áldozatai italába és elvette értékeiket, 2033 után szabadulhat

Zalaegerszeg - Nyugtatóval kevert italokat adott áldozatainak és megszabadított őket értékeiktől az 44 éves férfi, akit jogerősen kedden hét és fél év fegyházra ítélt az egerszegi törvényszék.

Arany Gábor

A lopásért, kifosztásért, rablásért már többször elítélt, hajléktalan B. János 2013 végén Zalaegerszegen panzióban lakott. Pénzhez akart jutni, ezért elhatározta, hogy nyugtatóval kevert itallal kábítja el majd áldozatait és megszerzi értékeiket. December 20-án délután öt óra tájt a megyeszékhelyi vasútállomáson ismerkedett össze egy férfival, akit sörre hívott meg. E közben az előzőleg Xanax-szal kevert tömény itallal is többször megkínálta a gyanútlan áldozatát, aki az italtól már kábultan indult el B. Jánossal az autóbusz-pályaudvarra, hogy elutazzon Nagykanizsára. A pályaudvaron a magatehetetlenné váló férfi ruháját B. János átkutatta és minden ellopta a pénzét, mobiltelefonját, a bankkártyáját, okmányait. A kifosztott férfi este kilenckor tért magához.

B. János két nappal később délelőtt a megyeszékhelyi Balatoni út egyik üzletébe tért be és hosszasan nézelődött, s kifigyelte, hogy a boltos a ruhájában hol tartja a pénzét. Rövid időre távozott, majd két pohár kávéval tért vissza, az egyikbe Xanaxot kevert. Ezzel kínálta meg a kereskedőt, aki az italtól hamarosan rosszul lett, ezért kiküldte a boltból az alkalmazottját és B. Jánost is, majd belülről bezárta az ajtót. B. János azonban rávette az alkalmazottat, hogy távozzon, majd a bezárt ajtón át meggyőzte a boltost, hogy engedje vissza. Amint bejutott, B. János az erősen szédülő embert fellökte, és 117 ezer forintot elvett a földön elterülő férfitól, aki ez után elájult. B. János pedig távozott, a pénzt elköltötte.

A történtek miatt az egerszegi törvényszék jogerősen két rendbeli rablásban, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel és okirattal visszaélésben mondta ki bűnösnek és jogerősen  7 év 6 hónap fegyházra ítélte B. Jánost, aki feltételesen nem bocsátható szabadságra. Mivel a férfi most is rács mögött van, és a korábban rá kirótt szabadságvesztését 2026-ban tölti ki, a kedden kiszabott hét és fél év letöltését csak azt követően kezdheti el, így 2033 után szabadulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!