Hírek

2015.02.06. 06:35

Újra közlekedhetnek a kamionok a szlovén-magyar határon

A szlovénok és a magyarok is megnyitották a határt.

Arany Gábor

Pénteken reggel hét órától a Ljubljana felé tartó nehéz tehergépjárművek haladását tiltották meg. A korlátozás érinti a Magyarországról belépő járműveket. A szlovén hatóság által küldött tájékoztatás szerint a pótkocsis és nyerges vontatós járműszerelvények belépését tiltották meg Tornyiszentmiklósnál és Rédicsnél. A helyszínen tapasztaltak azonban ennek ellentmondanak. Nyolc óra tájt még a akadálytalanul léphették át a teherjárművek is a határt, akkor még az ott tartózkodó szlovén rendőrök nem jelezték a tilalmat. Azóta a helyzet megváltozott, már nem léphetnek be a teherjárművek Szlovéniába, emiatt  magyar rendőrök elkezdték a határhoz vezető utakon parkolóhelyekre terelni a teherjárműveket.

A főkapitányság közölte, a 61-es főút Nagykanizsáról kivezető szakaszán a 191-es kilométertől megtiltották a kamionok forgalmát, mert a nehéz járműszerelvények nem tudnak felhajtani az emelkedőn. A személyautókat a tilalom nem érinti.

11:23 - Zártak a horvátok is

Horvátország felé se mehetnek a teherjáművek, mert  déli szomszédunkban is megtiltották a kamionok belépését. Így Zala megye össze határátkelőhelyéhez vezető útjáról a rendőrök parkolókba irányítják a nemzetközi fuvarban közlekedő teherszerelvényeket.

A  horvát hatóságok pénteken délelőtt fél tizenegy tájt megtiltották a letenyei határátkelőt Zágrábbal összekötő  A4-es autópályán a nehéz tehergépjárművek közlekedését. A korlátozást az erős havazás miatt rendelték el. A Zala Megyei Védelmi Bizottság  az M7-es autópálya 234 kilométer szelvényében Letenye térségében a 7,5 tonna össztömeg feletti félpótkocsis és pótkocsis tehergépjármű szerelvények forgalmának korlátozását rendelték el visszavonásig.

13:09 - Megteltek a zalai parkolók

Megteltek a Zala megyében található kamionparkolók, ezért a teherjárműveket már a határokhoz vezető utak somogyi szakaszán kiterelik a rendőrök a várakozóhelyekre, adta hírül a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Mint ismeretes, pénteken a szlovénok után a horvát hatóságok is megtiltották a nehéz teherjárművek közlekedést, ezt először a letenyei határátkelőt Zágrábbal összekötő  A4-es autópályára rendelték el. Oka: az erős havazás.

15:50 - Feloldották a tehergépjárművekre vonatkozó közlekedési korlátozást.

Rédics, Tornyiszentmiklós  - A szlovén hatóságok pénteken délután fél négy tájt  feloldották a tehergépjárművekre vonatkozó közlekedési korlátozást. A kamionok elhagyhatják a kijelölt parkolókat.

18:28 - Másfél órás késéssel járnak a vonatok és autóbuszok

Zala megyében az észak-déli irányú utakon, a Nagykanizsa-Zalaegerszeg viszonylatban közlekedő vonatok és autóbuszok egy-másfél órás késéssel járnak az időjárási helyzet miatt.

 

Riasztás Zala megyére - Továbbra is hideg, téli időjárás várható

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!