Hírek

2015.02.27. 11:55

Lazításról szólt a Kocamuri

Nagykanizsa – Borpörgettyű, keksz az arcon és puszi gyűjtés. Csak néhány kreatív feladat azok közül, amit a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszán tizenkettedik alkalommal megtartott Kocamurin a csapatoknak időre el kellett végezniük.

Benedek Bálint

A hagyományos rendezvény főszereplője, Dezső a disznó volt. A 165 kilogrammos állat  a verseny előtt darabokban a PEN Varázskonyhájába került. Itt Fenyvesi Károlyné Éva és Németh Zoltán dolgozták fel, s bár reggeltől egészen az éjszakáig elhúzódott a munka, még pénteken is nagy lendülettel klopfolták a hússzeleteket.

- A feladatoktól kimerült fiatalokat hét fogásos disznótoros vacsora várja – mondta a Varázskonyhát vezető, Fenyvesi Károlyné. – A zalai gasztronómiai hagyományok előtt tisztelegve füstölt húsos babos répa mellett, májas hurka, sült kolbász, pecsenye, kolbásszal töltött karaj, rántott szelet, pörkölt és sült káposzta készül.

Az idei viadalt szervező, Kollégiumi Intéző Bizottság az alkoholos versenyszámok miatt kizárólag a 18 év feletti fiatalokat várt. A házigazda intézmény mellett a Cserháti-iskolából két csapat jelentkezett, de az esemény jó híre messzire szállt, így két veszprémi együttes is érkezett. A feladatok számtalanszor mosolyt csaltak az arcokra, s a viadal egyik ötletgazdája, Kölkedi Krisztián szerint éppen az a Kocamuri lényege, hogy a hallgatók a vizsgaidőszak után kicsit kiengedjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!