Hírek

2015.02.09. 09:19

Kik cserélhetik a lámpatesteket Zalaegerszegen?

Zalaegerszeg - „A zavaros gazdasági környezet következménye az a két legújabb hír, ami városunkat érinti”, jelezte dr. Paksy Zoltán, az LMP zalaegerszegi önkormányzati képviselője.

Arany Horváth Zsuzsa

A sajtónak adott tájékoztatójában a képviselő elmondta: az Orbán Viktor miniszterelnök családjához tartozó (a kormányfő veje, Tiborcz István tulajdonában lévő) cég egymilliárdos közbeszerzést nyert el Zalaegerszegen (és több más nagyvárosban) a lámpatestek cseréjére.  Az LMP nevében Schiffer András elnök nemrégiben feljelentést tett a szóban forgó cég ellen. A gyanú szerint ugyanis a cég úgy nyeri el sorban ezeket a közbeszerzéseket, hogy összefonódás van a pályázatot kiíró és azt elnyerő cégek között, s azokat eleve úgy írják ki, hogy csak ez a cég nyerhesse el.  A pályázatot kiíró cégek rendre ugyanazok és budapesti cégek.

- Ebben a szörnyű játékban a városok csak bábként szerepelnek, a Budapestről irányított folyamatba beleszólni nem tudnak - állítja az LMP egerszegi képviselője.

Hasonló folyamat figyelhető meg a zalaegerszegi elővárosi közlekedési projekt esetében is. Ezzel a  február  5-i zalaegerszegi közgyűlés 25. napirendi pontja foglalkozott. Ez 425 millió forintos EU-s projekt, amelyet 4 budapesti cég nyert el, amelyek Zalaegerszegen autó- és utasszámlálást végeztek, megnézték a közlekedési és parkolási szokásainkat és nagy tanulmányt fognak írni ezért a hatalmas összegért arról, amit mi, zalaegerszegiek amúgy is jól tudunk, a város közlekedésének lehetséges fejlesztési irányairól.

Dr. Paksy Zoltán jelezte, az LMP egyéb törvénymódosítást is benyújt a parlamentben a közbeszerzési törvény és a büntető törvénykönyv módosítása ügyében és be kívánja vezetni a közbeszerzési csalás tényállását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!