Hírek

2015.01.14. 13:17

Temetőket ellenőriztek a Letenyei Járásban

A Zala Megyei Kormányhivatal Letenyei Járási Hivatala a 2014. évi hatósági ellenőrzési tervének megfelelően 2014 májusától 2014 novemberéig összesen 29 ellenőrzést folytatott le a járás köztemetőiben - tudtuk meg Szendrődi Gabriellától, a Letenyei Járási Hivatal vezetőjétől.

Mirkó Imre

A vizsgálatok során több hiányosságot is tapasztaltak, így például volt, ahol hiányzott a temetői térkép, vagy az nem a jelenlegi állapotot tartalmazta. Öt önkormányzat nem rendelkezett temetői nyilvántartó könyvvel, nyolc esetben pedig azt hiányosan vezették. Hat sírkert esetében nem került kifüggesztésre az üzemeltető, a fenntartó neve, székhelye, két önkormányzat pedig nem kötött közszolgáltatási szerződést a temetői hulladék elszállítására. A hiányosságokat helyszíni jegyzőkönyvben rögzítették és azok pótlására határidőt állapítottak meg.

A 2015. évben a feltárt problémák utóellenőrzését végzik el a Letenyei Járási Hivatal kormánytisztviselői.

Összességében megállapították, hogy a temetők fenntartása és üzemeltetése során a járáshoz tartozó önkormányzatok mindent megtettek annak érdekében, hogy az idevonatkozó jogszabályi előírásoknak maradéktalanul megfeleljenek - tájékoztatta lapunkat Szendrődi Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!