Hírek

2015.01.20. 16:55

Hetvenkedő hatvanasok Lentiben

Lenti - Hét aktív nyugdíjas csapat vett részt kedden a Hetvenkedő hatvanasok elnevezésű bűnmegelőzési, áldozat- és vagyonvédelmi vetélkedő lenti járási fordulóján.

Korosa Titanilla

A házigazdák mellett Tornyiszentmiklósról, valamint Lovásziból és Csesztregről érkeztek résztvevők a vetélkedőre. A rendezvény jelenlegi formájában második alkalommal járja be a megyét. Az időseken kívül gimnazisták is helyet kaptak a csapatokban.

– Az időseknek megvan a véleményük a mai fiatalokról, és fordítva is. Úgy gondoltuk, jó lenne a két korosztályt közelebb hozni egymáshoz. Emellett azt próbáltuk hangsúlyozni a résztvevőknek a feladatokkal, hogy az élet minden pillanatában oda kell figyelni magunkra és a környezetünkre – mondta Bükiné Papp Zsuzsanna rendőr alezredes, a szervező Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője.

 

Az ötfős csapatok fiatalokról szóló csasztuskákkal készültek, emellett több érdekes, furfangos kérdésre kellett válaszolniuk. A zsűri pontozta az egyforma megjelenést és a szurkolótábort. A versenyzők emellett előadást hallhattak a bűnmegelőzésről és a segítségnyújtás módjairól.

– Több olyan feladatot is kaptunk, amely próbára tett minket – mondta Király Edit, a vetélkedőn nyertesként végzett, így a tavaszi, megyei fordulóra továbbjutó csesztregi Korhatártalanul Klub képviselője. – Igyekszünk felkészülni a megyei döntőre, hogy méltón képviseljük a térséget.

Második helyen a lenti Civil Nyugdíjas Klub csapata, a harmadikon a lovászi Olajbányász Nyugdíjasklub végzett.

– Örülünk az eredménynek és annak is, hogy a gimnazista csapattagunkkal jól sikerült az együttműködés – mondta Tüske Lászlóné, a klub vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!