Hírek

2015.01.19. 08:09

Illegális húsüzem Zalában - Megsemmisítik az árut (frissítve)

Zalaegerszeg - Illegális húsüzemre bukkantak az adóhatóság pénzügyőrei az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal munkatársaival múlt hét elején egy Zala megyei hús nagykereskedésben tartott ellenőrzés során.

Arany Gábor

Hétfőn adtak tájékoztatást az esetről, közleményük szerint négy tonna ismeretlen eredetű húskészítményt találtak. A hatóságok munkatársai ellenőrizték a tárolt élelmiszerek eredetét és leltároztak a húsüzemben. Ekkor szembesültek a hiányosságokkal.

 

A gazdálkodó nem tudta igazolni a telephelyén tárolt, négy tonnányi feldolgozott húskészítmény származását. Az ellenőrök megállapították azt is, hogy engedély nélkül dolgoztak fel húst az üzemben. Ráadásul a telephelyen dolgozó alkalmazottak közül egy nem volt bejelentve.

A NÉBIH munkatársai a húskészítményeket lefoglalták és megsemmisítésükről intézkednek.

A NAV a foglalkoztatás jogszerűségének megsértése és az igazolatlan eredetű áruk tárolása miatt egymillió forint mulasztási bírságot is kiszabhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!