Hírek

2014.12.04. 17:35

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a parasportnapot

Nem a kiemelkedő teljesítményekről, hanem a mozgás öröméről, a sport szeretetéről szólt a tizenharmadik alkalommal megrendezett megyei parasportnap.

Korosa Titanilla

Reggel kissé álmosan, de annál lelkesebben, várakozással telve érkeztek meg a csapatok a rendezvénynek helyet adó Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola tornatermébe. Az eseményre a megye tíz intézményéből, több speciális iskolából és rehabilitációs intézetből gyűltek össze fogyatékkal élő ellátottak, illetve diákok mintegy százötvenen A résztvevő intézmények húsz fős csapatokkal neveztek a különböző ügyességi feladatokra, sorversenyekre, labdarúgó, floorball és asztalitenisz mérkőzésekre.

A nap egyik népszerű vetélkedésének bizonyult a floorball, s ezt is kipróbálhatták a csapatok. Fotó: Kósa Róbert

Az idei megyei parasportnap házigazdája a helyi Móricz Zsigmond EGYMI intézménye volt, akik nem először adtak otthont az eseménynek. A Zala Megyei Fogyatékkal Élők Sportszövetsége és a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése a megyei önkormányzat és egy sportáruházlánc támogatásával szervezte meg a rendezvényt.

Oláh Gertrúd (balról) és Szabó Valentina a parasportnapon megrendezett sorversenyen a házigazda EGYMI csapatát erősítette. Fotó: Kósa Róbert

A megnyitón dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Horváth László polgármester is köszöntötte a sportolókat, majd közös zenés bemelegítéssel elkezdődött a délutánig tartó sportnap. A csapatok vegyes összetétellel, több osztályból és korcsoportból érkező diákok részvételével álltak ki egymás ellen. A kicsik tele izgalommal, a nagyobbak már magabiztosabban kezdték a versenyzést, mindenki felkészülten és győzelemre éhesen. A számok és az idő előre haladtával egyre jobban belemelegedtek a küzdelembe a játékosok, a pihenő csapatok tagjaiból verbuválódott szurkolótábor pedig buzdította a társakat.

Délután a tanárokkal is összemérhették erejüket a diákok egy labdarúgó-mérkőzésen, míg az asztalitenisz versenybe bekapcsolódott a gyenesdiási kerekes székes többszörös magyar bajnok, korábbi válogatott Kovács Tamás is.

A délutáni eredményhirdetést követően mindannyian élményekkel feltöltődve és ajándékokkal felpakolva távoztak a versenyről. A rendezvényre ellátogatott Szabó László, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének elnöke is, aki a szervezetük által nemrég elindított kezdeményezésről beszélt, mellyel szeretnék elérni, hogy az állami költségvetésből sportra elkülönített forrásból minden huszadik forint a parasport támogatására fordítódjék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!