Hírek

2014.11.10. 19:04

Időközi választások lesznek négy zalai településen

Jövőre lesznek az időközi választások azokon a zalai településeken, ahol nem sikerült polgármestert választani.

Szabó Judit

Valkonyán és Zalamerenyén január 18-án tartják az időközi választást, közölte dr. Mester László, a Zala Megyei Területi Választási Iroda vezetője. Valkonyán jelölt hiányában elmaradt a polgármesterválasztás október 12-én, ezért kellett időközi választást kiírni. Zalamerenyén pedig szavazategyenlőség miatt kell megismételni a polgármesterválasztást. A településen az októberi szavazáson Ódor László (Fidesz-KDNP) egy vokssal kevesebbet kapott, mint Papp Sándor (független), de később kiderült, hogy egy érvénytelennek minősített szavazólap mégis érvényes volt, így alakult ki a szavazategyenlőség.

Lispeszentadorjánban február 1-jén tartják az időközi polgármesterválasztást. Itt is döntetlen lett az eredmény: Cseresnyésné Cser Andrea (független) és Árkus Béla (független) egyaránt 62 szavazatot kapott.

Zalalövőn nemzetiségi önkormányzati időközi választást tartanak, mert lemondott mandátumáról a roma települési nemzetiségi önkormányzat mindhárom tagja, Kertész Károly Zoltán, Kertész Miklós és Kertész László. Gáspárné Tóth Zsuzsanna jegyző elmondta: nem látták értelmét a munkának, miután szembesültek azzal, hogy mekkora a kisebbségi önkormányzatok mozgástere. Az időközi választást hamarosan kiírják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!