Hírek

2014.10.02. 09:24

A torlaszokat szedték ki a Principálisnál

Nagykanizsa - A Zala Megyei Védelmi Bizottság a napokban arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai Rigó Csaba kormánymegbízott, a bizottság elnöke határozatára elvégezték a Principális-csatorna egyes szakaszainak medertisztítását.

Horváth-Balogh Attila

Vaski Endrét, a vízügyi igazgatóság szakaszmérnökét kérdeztük arról, hogy pontosan milyen munkálatokat is takar a medertisztítás kifejezés?

- Eltávolítottuk azokat az uszadékokat, a mederbe került hulladékokat, amelyek lassíthatják a víz áramlását, esetleg torlaszt képezhetnek - mondta el Vaski Endre. - Egy általunk megbízott vállalkozó pedig a fákat és bokrokat vágja ki, már vasárnap is kint dolgozott, de jött egy árhullám, ami miatt időlegesen abba kellett hagynia a fakivágást. Természetesen, folytatja a munkát, amennyiben tovább apad a csatorna. A munkálatok nem a teljes szakaszt érintik, egyelőre a Kiskanizsa-Bajcsa reptéri híd közötti résszel szeretnénk végezni, aztán haladnánk tovább Bajcsától Murakeresztúr felé, ameddig szükséges.

Vaski Endre kérdésünkre elmondta: mederkotrásról egyelőre nincs szó, jelenleg még az ehhez kapcsolódó engedélyeztetés folyik, a gépi kotrásra pedig majd akkor kerülhet sor, ha sikerül rá uniós forrásokat szerezni.

Azt is hozzáfűzte, a közvélekedéssel ellentétben a Pivári utcai ingatlanok esetében nem az itteni szakasz visszaduzzadása okozott problémát, hanem az északról a csatornán lezúduló extrém vízmennyiség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!