Hírek

2014.10.30. 12:20

A temetők meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat mindenszentekkor és halottak napján

Zalaegerszegen a Göcseji úti és az Új temető 7-től 22 óráig lesz nyitva november 1. és 3. között, a peremkerületi temetők pedig folyamatos nyitva tartással üzemelnek. A mindenszentek előtti felkészülés eredményét, a sírkertek állapotát csütörtökön megnézték a város vezetői.

Szabó Judit

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a fejlesztésekről és eszközbeszerzésekről elmondta, hogy a Városgazdálkodási Kft. idén hatmillió forintot költött az üzemeltetésében lévő 17 temető rendben tartásához szükséges eszközökre (traktor, motoros fűnyíró...). Az Új temető előtt nemrég avatták fel a 33 férőhellyel bővített parkolót, a ságodiban pedig száz méter hosszú új sétány épült, és száz darab örökzöldet ültettek. A növényzet felújítása a Göcseji úti temetőben is folyamatban van: a nemrég kivágott fenyők helyére hamarosan 28 gömbkőrist ültetnek.

Jövőre a Göcseji úti temetőben a ravatalozó teljes felújítását tervezik, az Új temetőben pedig a többi között a kerítés nagy részének cseréjét, hogy a vadak ne tudjanak bejárni.

Mindenszentek ünnepén és halottak napján Zalaegerszegen nem lesz lehetőség a sírok megváltására, de a gondnokok segítenek megtalálni a sírhelyeket, ha a hozzátartozók igényt tartanak erre. A sírkerteket őrizni fogják éjszaka is. Az Új temetőbe ezúttal nem lehet autóval behajtani (csak a mozgáskorlátozottakat engedik be), és a Kiserdei út pedig egyirányú lesz a nekeresdi körforgalom irányába. A Zala Volán sűrített buszjáratokkal áll az utasok rendelkezésére. Herczeg András, a VG ágazatvezetője azt kérte, hogy figyeljenek egymásra a látogatók, hiszen ilyenkor általában 30-35 ezer ember fordul meg a zalaegerszegi temetőkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!