Hírek

2014.09.23. 16:55

Zala Szépe 2014: Szving dalok Frank Sinatra stílusában

Zalaegerszeg - A Zala Szépe szombati gálájának meglepetéseként Sinatra-Szívtiprók címmel egy különleges műsort is láthat a közönség. A programban a Stúdió 11 zenekar kíséretével három kiváló hazai énekes tolmácsolja Frank Sinatra dalait.

Gyuricza Ferenc

A három énekes – Vastag Tamás, Gájer Bálint és Lányi Lala – közül utóbbi az, akit a közönség talán a legkevésbé kötne össze a szving műfajával, hiszen a Kozmix együttes révén elsősorban az elektronikus zenék világában vált közismertté.

– Az ember énekesként és zenészként gyakorlatilag hasonló életutat jár be, mint egy színész – mondta Lányi Lala. – Ha az a feladata, akkor a vidám bohócot játssza el, máskor pedig egy komoly szerepet ölt magára. Azt, hogy közülük melyik áll közel a szívéhez, talán csak ő tudhatja egyedül. Így vagyok ezzel én is, azt azonban elárulhatom, a szving műfaját nagyon szeretem.

Lányi Lala korábban gyakran énekelt jazz vagy ragtime dalokat, ám a Kozmix sikerei miatt nem nagyon maradt ideje erre, így a közönsége csak a 2000-es évek elején ismerhette meg ezt az arcát. Amikor egy televíziós adás keretében először énekelt el egy közismert szving-dalt, egy új világ tárult ki előtte.

– Azóta már többször fordult elő, hogy más műfajokban is megmutattam magam, ilyen volt a tavaszi Crossover Symphonic Live koncert, ahol több újrahangszerelt Kozmix-dalt is hallhatott a közönség. Most is történik majd valami hasonló, ám ezúttal a szving műfajában mutatok be egy régi Kozmix-szerzeményt.

Lánya Lala azt is elárulta: a szombati gálán mindhárom fellépőnek önálló blokkja lesz – az ezekben szereplő dalokról mindannyian saját belátásuk szerint dönthettek –, majd a fináléban egy közös produkció is bemutatnak. Ez utóbbinak itt lesz a premierje.

– Nemcsak Sinatra-dalokkal készülünk, de valamennyi zeneszámot Sinatra stílusában hallhatja tőlünk a közönség – árulta még el befejezésként az énekes.

Út a Zala Szépe-döntőig - fotók

Zala Szépe: döntő szombaton

Közöttük van a 20. Zala Szépe

Zala Szépe 2014 közönségszavazás ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!