Hírek

2014.09.18. 19:29

Szeptemberi esők után (fotókkal)

A napokig tartó esőzések után végre kisütött a nap, és mintegy varázsütésre újra mosolygós arcát mutatja a táj.

Győrffy István

Ragyog a napsütésben az öreg, roskatag tömés pince, zárhatatlan kamra ajtajával, a gyümölcsfákon mosolyog a még rajtuk lévő alma és a szőlő is szívja magába a szüret előtt, az annyira hiányolt napsugarakat. Az erdőn már látszik, hogy rég itt van már az ősz, egyre több a sárga árnyalat.

A balatoni út mentén, mindvégig lehet gyönyörködni a dombok csodálatos vonulataiban, játékos hullámzásaiban,  s a völgyekre büszkén tekint le Nagykapornak kéttornyú temploma.

Hát hogyne kívánkozna az ember a szabadba! Teszi a dolgát a kertekben, aki az esők miatt eddig nem boldogulhatott, s lám milyen sokan pattannak kerékpárra, vagy csak sétálnak egy nagyot, miután elcsíptek maguknak egy kis szabadidőt

Ha kiszáll az ember az autóból, s egy kicsit gyalogol az út mentén, akkor veszi igazán észre, hogy milyen nagy is a balatoni út forgalma. A jó út száguldásra biztat, gyalog venni igazán észre, hogy szinte folyamatos a suhanás S gyalogosan tűnik fel az is, hogy egyre több a kereszt az útmentén, vagy a megroppant  szalagkorlát, ami éppen megfogott egy autót, s lehet, hogy megmentett egy-egy életet

A pergő képvillanások között mindezek a pillantok ott vannak, rögzülnek, s megőrződnek. Együtt a szemet gyönyörködtetően szép is és a fájdalmas gyász is.

Ezek is érdekelhetik