Hírek

2014.09.10. 06:31

Nyugtatót kevert áldozatai italába és kifosztotta őket

Zalaegerszeg - Nyugtatóval kevert italokat adott áldozatainak és megszabadított őket értékeiktől az 42 éves férfi, aki ellen kifosztás miatt emeltek vádat a napokban.

Arany Gábor

A Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a lopásért, kifosztásért, rablásért már többször elítélt, hajléktalan B. János 2013 végén egy zalaegerszegi panzióban lakott. Pénzhez akart jutni, ezért elhatározta, hogy nyugtatóval kevert italokkal kínál meg embereket és kifosztja őket.

dr. Pirger Csaba

December 20-án délután öt óra tájt a zalaegerszegi vasútállomáson italozó férfivel ismerkedett össze és sörre hívta meg a közeli bolthoz. A sörözés közben az előzőleg Xanax-szal bekevert tömény itallal is többször megkínálta áldozatát. A férfi már az italtól kábultan indult el B. Jánossal együtt a Balatoni úti autóbusz-pályaudvar felé, hogy Nagykanizsára utazzon. A pályaudvaron B. János az egyre rosszabb állapotban, de még magánál lévő, bódult férfit padra ültette, ahol ő azonnal elaludt. B. János ekkor átkutatta a ruházatát és ellopta tőle nyolcezer forintját, valamint mobiltelefonját, és elvette a táskáját is benne bankkártyájával és összes személyi okmányával. Az elkábított férfi este kilenckor tért magához.

B. János két nappal később délelőtt megjelent a megyeszékhelyen egy Balatoni úti üzletben és hosszasan telefonokat nézegetett, közben kifigyelte, hogy a boltos a ruhájában hol tartja a pénzét. Ezek után távozott, majd negyed óra múlva kettő pohár kávéval tért vissza, az egyikbe Xanaxot kevert. A gyógyszerrel kevert kávéval megkínálta az ekkor már enyhén ittas kereskedőt, aki a kávétól negyed óra múlva rosszul lett, ezért kiküldte a boltból az alkalmazottját és B. Jánost is, majd belülről bezárta az ajtót. B. János azonban valamilyen ürüggyel távozásra bírta az alkalmazottat, ez után a bezárt ajtón keresztül rávette a boltost, hogy engedje be. Amint bejutott, B. János az erősen szédülő embert kibillentette egyensúlyából és a földön elterülő férfi nadrágzsebéből elvette 117 ezer forintját. Áldozata ez után elvesztette eszméletét, B. János pedig távozott, a pénzt elköltötte, a nyugtatós kávés pohártól megszabadult.

A történtek alapján a Zalaegerszegi Járási Ügyészség kifosztás, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel, valamint okirattal visszaélés miatt emelt vádat B. János ellene.

Címkék#nyugtató

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!