Hírek

2014.07.25. 12:55

Nagykanizsáról egészen az Adriáig tekernek

Nagykanizsa - Nem mindennapos kalandra vállalkoztak azok a bringások, akik pénteken Nagykanizsa főteréről indulva, az Adriai-tenger partjáig tekernek, hogy fürödjenek.

Pásztor András

Bátor és edzett kanizsai bringások az Erzsébet téren. A 24 fős csapatot közvetlenül a horvát tengerparta való indulás előtt kaptuk lencsevégre. A tervek szerint szombatra megérkeznek. Fotó: Szakony Attila

Péntek délelőtt két tucat kerékpáros gyülekezett az Erzsébet téren arra várva, hogy végre nyeregbe pattanjanak és elinduljanak Horvátországba, az Adriai-tengerhez.

 

– Az ötlet már évekkel ezelőtt megfogalmazódott, de a megvalósításra csak most kerül sor – kezdte Jankovics Ferenc, a Teker Egyesület alelnöke, aki elárulta: tavaly, néhány társával együtt már felderítette az útvonalat. – Az első napon a Nagykanizsa-Zágráb útvonalat tesszük meg, ami körülbelül 170 kilométert jelent, majd a második napon, azaz szombaton a Zágráb-Rijeka közötti mintegy 180 kilométeres szakaszt szeretnénk letekerni. A tervek szerint a vasárnap a strandolásé, elvégre ha már letekerünk a tengerhez, akkor meg is mártózunk benne. A csapat hazafelé már busszal jön, várhatóan vasárnap este 22 órakor gördülünk be Kanizsára.

Jankovics Ferenc, az extrém kerékpártúra vezetője elárulta: a mostani kirándulásra csak edzett bringásokat visznek magukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!