Hírek

2014.06.02. 15:55

Döntőre készülnek a ladikosok

Zalaegerszeg - A héten kiderül, hogy Zala, Vas, Veszprém és Fejér megye legjobb ladikos csapatai közül melyik nyeri a régiós döntőt.

Horváth A. Attila

Utolsó fordulójához érkezett a 2013-2014-es Ladik (Lapot a diákoknak) médiavetélkedő: június 4-én és 5-én a kislődi Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban mérkőznek meg egymással a PLT napilapjai által szervezett megyei versenyek győztesei. Mivel a zalai döntőt az egerszegi Zrínyi-gimnázium diákjai nyerték, ők képviselhetik a megyét a megmérettetésen, ahol 100 ezer forint értékű nyeremény jár a legjobban teljesítő csapatnak.

A zrínyis csapat: Peresztegi Míra Zsófia, Kiss Kíra, Nagy Vivien, Vissi Nóra, Molnár Nóra és Karvalits Levente felkészítő tanár (Fotó: Katona Tibor)

Az ötfős csapatok szerdán mozgalmas, játékos feladatokat kapnak a döntőben, csütörtökön pedig egy tudás alapú hagyományos vetélkedőn mérhetik össze felkészültségüket, a média világával kapcsolatos ismereteiket. A teljesítményeket szakemberek alkotta zsűri értékeli majd.

A Ladik vetélkedőt a mostani tanévben is 7. és 8. osztályos diákoknak hirdette meg lapcsoportunk. Az első fordulóban egy totót kellett kitölteni, majd kreativitást igénylő feladatok vártak a második körben a gyerekekre. A Zalai Hírlap május elején rendezte meg a harmadik fordulót, a megyei döntőt, ahol ezúttal hat csapat bizonyíthatta tudását. Mint megtudtuk, a megyei győztesek, az egerszegi zrínyisek azóta is aktívan készülnek a régiós döntőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!