Hírek

2014.05.18. 09:30

Szemrevaló szemetek

Obornak - Ajándékcsomagot vehettek át szombaton a Nyitnikék Erdei Iskolában azok az alkotó kedvű gyermekek és szüleik, akik a Zalaerdő Zrt. Szemrevaló szemetek pályázatára készítettek szebbnél szebb tárgyakat.

Ziegler Anita

Tejszínhabspray kupakból készült váza, konzervdoboz ceruzatartók, gyufásdobozból és toalettpapír-gurigából kreált használati- és dísztárgyak sorakoztak az obornaki Nyitnikék Erdei Iskola termében szombaton. Mint azt Povics Noémi, az erdei iskola vezetője elmondta: a pályázat célja épp az volt, hogy a feleslegesnek hitt háztartási hulladékok újjászülessenek az óvodás, iskolás gyerekek, valamint alkotni vágyó szüleik fantáziája által.

– Megszámolni is nehéz, olyan sok munka érkezett, még Pestről is pályáztak. Úgy gondolom, számos figyelemreméltó alkotás született, s ezzel talán sikerült felhívni a gyerekek figyelmét arra, hogy ne egyből a kukába dobják a szemetet, hanem törekedjenek az újrahasznosításra. – foglalta össze Povics Noémi.

 

A díjátadón Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója is köszöntötte a megjelenteket.

– Jogos az ünneplés, hiszen pont egy éve nyitotta meg kapuit a Nyitnikék Erdei Iskola, s ezen időszak alatt közel 1000 diák vendégeskedett az intézményben. Terveink között szerepel egy 40 fős turistaház kialakítása, mellyel még több családot láthatunk vendégül – fogalmazott.

Mint kiderült, a sok szép pályamunka közül nehéz volt a választás, az Öveges József Általános Iskola és Óvoda Gutorföldi Tagintézményének képviseletében Mátyás Attiláné, a kanizsai Piarista Iskola Süni Csoportjának vezetőjeként Tóthné Virovecz Mónika, míg az ugyancsak piarista ovis Balogh Kitti és anyukája Kahotek Katalin vehették át az ajándékokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!