Háromszázan énekeltek együtt

2024.05.28. 16:30

Gyermekkórus-fesztivált rendeztek Zalaegerszegen

Az elmúlt hétvégén tartották a XII. Zalaegerszegi Gyermekkórus Fesztivált. Háromszáz diák énekelt együtt pénteken este Zalaegerszegen, a Dísz téren.

Szabó Judit

Együtt énekeltek a kórusok a Dísz téren

A fellépőket Velkey Péter polgármesteri kulturális főtanácsadó köszöntötte. A zalaegerszegi kórusok közül elsőként a Zrínyi Miklós Gimnázium tanulói adták elő műsorukat, ők nemrég Keszthelyen a Helikon ünnepségeken arany minősítést és különdíjat is kaptak. Őket az Ady-iskola diákjai, majd a Liszt-iskola kórusa követte. Három városból, Veszprémből, Győrből és Kaposvárról érkeztek a vendégegyüttesek. A program zárásaként valamennyi kórus tagjai együtt énekelték Bánó Tamás Barnabás  Száll a felhő című művét. Vezényelt Haui Lóránt, a győri Bartók Béla Gyermekkar karnagya. Két évvel ezelőtt, és most is ők kapták a Zalaegerszegi Gyermekkórus Fesztivál nagydíját, miután a kórusok szombaton a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben versenyeztek. A zalaegerszegi Liszt-iskola kórusa arany, az Ady kórusa ezüst minősítést szerzett, ismertette Tóth László, a hangversenyterem vezetője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában