Felhőtlen szórakozást ígér az Eraklin Táncklub Egyesület

2024.05.28. 14:30

Karneváli hangulat Nagykanizsán

Az Eraklin Táncklub Egyesület szervezésében az önkormányzat támogatásával május 31-én (péntek) és június 1-jén (szombat) Tánc karnevált szerveznek az Erzsébet téren, a Fő utcán és Ady utcán.

Benedek Bálint

A tavalyi felvonulás egyik pillanata, amikor a menet a nagykanizsai Fő utcára ért

Fotó: Szakony Attila

Az eseményről Lekszikov Csaba, a fennállásának 34. évfordulóját ünneplő Eraklin Táncklub Egyesület elnöke beszélt. Elmondta: először 2015-ben rendezték meg az akkor egynapos fesztivált, majd azután szinte folyamatosan. A Covid időszakban kettő kimaradt, ám így már a hetediket rendezik meg a hétvégén. Ebből is a harmadik olyan, ami Nagykanizsa város napjától függetlenül külön rendezvényként állja meg a helyét, immár két napos felhőtlen szórakozást ígér.

Utca Tánc Fesztivál második nap, felvonulás. 
Fotó: Szakony Attila

- Az eddigi Utca-tánc fesztivál helyett az idén az esemény fő elemére, a felvonulásra utalva Tánc karnevál néven rendezzük meg az ingyenesen látogatható rendezvényt - folytatta. - Alapvetően a Nagykanizsa és környékbeli tánccsoportokra építünk, viszont örömünkre szolgál, hogy a fővárosból kettő csoport érkezik, de Zalaegerszegről, Lentiből és Szombathelyről is érkeznek táncosok. 

Ez egy kivételes találkozó mindannyiuk számára, hiszen nem versenyen, hanem felhőtlen körülmények között hódolhatnak kedvenc hobbijuknak a közönséget szórakoztatva. Minden korosztályt szeretnénk kiszolgálni, ezért szombaton zenés mesejátékot tartunk a gyerekeknek, sőt még ugyanezen a napon kedvező időjárás esetén a Fő utcán 21 órától a labdarúgó Bajnokok Ligája döntő közvetítését is figyelhetik a szurkolók egy 5x10 méteres kivetítőn.

A programot május 31-én (péntek) 12 órától az Erzsébet téren az Eraklin műsora nyitja, majd 16 órakor lesz a hivatalos megnyitó, 18.30 órakor Zoltán Erika és táncosai lépnek fel,  az estét 20.30 órakor az Animal Cannibals, a Helios zenekar és Marloo zárja. Június 1-jén (szombaton) 15 órakor a Rózsa utcától indul a karneváli felvonulás 800 táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig. 

Ezután már ezen a helyszínen 17.15 órakor Koós Réka ad műsort, majd 20 órakor az Első emelet ad koncertet, őket 21.45 órakor tűzijáték követi, majd 22 órától a Lobo Latino és a Crazy Boys búcsúztatja a karnevált.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában