Hírek

2014.05.18. 09:30

Szemrevaló szemetek

Obornak - Ajándékcsomagot vehettek át szombaton a Nyitnikék Erdei Iskolában azok az alkotó kedvű gyermekek és szüleik, akik a Zalaerdő Zrt. Szemrevaló szemetek pályázatára készítettek szebbnél szebb tárgyakat.

Ziegler Anita

Tejszínhabspray kupakból készült váza, konzervdoboz ceruzatartók, gyufásdobozból és toalettpapír-gurigából kreált használati- és dísztárgyak sorakoztak az obornaki Nyitnikék Erdei Iskola termében szombaton. Mint azt Povics Noémi, az erdei iskola vezetője elmondta: a pályázat célja épp az volt, hogy a feleslegesnek hitt háztartási hulladékok újjászülessenek az óvodás, iskolás gyerekek, valamint alkotni vágyó szüleik fantáziája által.

– Megszámolni is nehéz, olyan sok munka érkezett, még Pestről is pályáztak. Úgy gondolom, számos figyelemreméltó alkotás született, s ezzel talán sikerült felhívni a gyerekek figyelmét arra, hogy ne egyből a kukába dobják a szemetet, hanem törekedjenek az újrahasznosításra. – foglalta össze Povics Noémi.

 

A díjátadón Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója is köszöntötte a megjelenteket.

– Jogos az ünneplés, hiszen pont egy éve nyitotta meg kapuit a Nyitnikék Erdei Iskola, s ezen időszak alatt közel 1000 diák vendégeskedett az intézményben. Terveink között szerepel egy 40 fős turistaház kialakítása, mellyel még több családot láthatunk vendégül – fogalmazott.

Mint kiderült, a sok szép pályamunka közül nehéz volt a választás, az Öveges József Általános Iskola és Óvoda Gutorföldi Tagintézményének képviseletében Mátyás Attiláné, a kanizsai Piarista Iskola Süni Csoportjának vezetőjeként Tóthné Virovecz Mónika, míg az ugyancsak piarista ovis Balogh Kitti és anyukája Kahotek Katalin vehették át az ajándékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!