Hírek

2014.05.07. 17:35

Megint villanypásztort loptak

Ismét tolvajok jártak Ságodban és megint villanypásztort loptak. A rendőrség keresi a tetteseket.

Szabó Judit

Gyergyák Szabolcs mezőgazdasági vállalkozó már másodszor jár pórul, ismét nagy kárt tettek a tolvajok a területén. A százhektáros kukoricását 2012-ben kerítette be, mert a vadak folyton megdézsmálták a terményt. Nem kis beruházással villanypásztorral vette körül a földjét, ez azonban a tolvajok figyelmét keltette fel.

Gyergyák Szabolcs mutatja, hogy megint itt jártak a tolvajok. Fotó: Katona Tibor

Márciusban loptak először a vezetékekből, a napokban pedig ismét kint jártak a tolvajok. Ezúttal két sor, mintegy négyezer méter optikai szálat vittek magukkal. Előző alkalommal négy sornyit vittek el, a kár már több százezer forint. A vállalkozó természetesen a rendőrséghez fordult. Lapunknak elmondta: nagyon bízik benne, hogy kézre kerül a tettes, mivel egyedi gyártású vezetéket használt a kerítéshez. Ha felhasználja a tolvaj, tudni lehet, hogy a ságodi birtokról származik.

A térségben egyébként mobil kamerák is vannak, ezekkel az önkormányzat próbálja lebuktatni a szemetelőket, a vadásztársaság pedig a szabályszegőket. Gyergyák Szabolcs azt tervezi, hogy GPS jeladóval felszerelt vezetékkel veszi körbe a területét, így tartja távol a tolvajokat, akik meglehetősen feldühítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!