Hírek

2014.05.08. 12:40

Az angol érettségi nehezebb volt

Keszthely - Az angol érettségi nem volt túl könnyű - fogalmaztak csütörtökön az Asbóth Sándor Szakközépiskola végzősei.

Sámel József

Az intézményben negyvenkét diák fogott hozzá a több „tételből" álló érettséginek - tudtuk meg Csótár András igazgatótól, aki hangsúlyozta: iskolájuknak nem a nyelvtanulás az elsődleges profilja, ám nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy a diákok megfelelő, a szakmájukban is jól használható tudáshoz jussanak. Kohutics Marianna angol szaktanár hozzátette: ennek jegyében zajlott az érettségire való felkészülés is. Törekedtek arra, hogy a vizsga, annak teljesítése ne okozzon nehézségeket a diákok számára.

A keszthelyi Asbóth Sándor Szakközépiskolában Csótár András igazgató segített kiosztani az angol érettségi feladatlapokat. Fotó: Sámel József

Franyó Brigitta szerint az érettségi első része nem volt nehéz, de a második fele már igényelt tudást.

– Sokat készültem az érettségire, a beszédfelismerés és levélírás rész mégis nehéznek bizonyult – tette hozzá. – Úgy gondolom, körülbelül hármas lesz a dolgozatom.

Reménykedik az eredményes angol érettségiben Szép Regina is, aki azt mondta: a feladatok nem voltak könnyűek, s az angol érettségire nehezen lehet készülni.

– Bevallom, kicsit elfáradtam az érettségire készülés végére, az angolra kevés időm maradt – mondta. – Viszont nem is könnyű rá készülni, leginkább talán angol filmek nézésével, a szövegértés gyakorlásával.

Pénteken a német érettségi lesz soron, ezt ötvenketten írják.

Kapcsolódó hírek:

Matekérettségi: Megoldható volt a feladatsor

Matematika érettségi Zalaszentgróton

Érettségi 2014 - matematika feladatsorok és megoldásaik

Magyar érettségi: Ők értik a digitális nyelvet

Magyar írásbeli érettségi Nagykanizsán

Történelem érettségi: Nem jöttek be az évfordulók

Érettségi 2014 - Történelem feladatsorok és megoldásaik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!